V programu Zveze slovenskih častnikov (ZSČ) za leto 2023 je bila načrtovana naša udeležba na seji predsedstva Mednarodnega združenja podčastnikov rezerve (CISOR). To je bilo sklicano v februarju 2023 v Ingolstadtu v šoli Kopenske vojske Oboroženih sil Zvezne Republike Nemčije za inženirstvo. Seje predsedstva v Nemčiji se je udeležil višji praporščak Tomaž Lavtižar, član Predsedstva ZSČ in podpredsednik CISOR za Slovenijo.

Na predsedstvu so obravnavali in reševali redne naloge. Seznanili so se z razvojem te organizacije v Franciji in o sprejemu novih nacionalnih združenj podčastnikov iz držav, ki so izrazile interes za pridružitev. Za nove članice so določili nosilce dogovarjanja za pridružitev.

Komisija za statusno pravne zadeve je obravnavala spremembe statuta, ki jih prinašajo novi izzivi in način delovanja.

Komisija za šport in tehnične zadeve pa je opravila ogled prizorišča za tekmovanje v Münchnu, kjer se bodo ekipe pomerile na pehotnih ovirah ter v premagovanju vodnih ovir v bazenu. Ostale tekmovalne discipline se bodo odvijale v mestu Ingolstadt.

Na koncu dvodnevnega sestankovanja so na skupščini potrdili spremembe statuta CISOR in pravilnika o tekmovanju.

Člani predsedstva so se zbrali v nemški vojaški šoli za inženirstvo.

Skupinska fotografija udeležencev srečanja.

Slovesen zaključek srečanja.

Besedilo: Ladislav Steinbacher

Fotografije: Tomaž Lavtižar (2) in spletna stran: https://www.reservistenverband.de/magazin-die-reserve/cisor-central-committee-meeting-ingolstadt/