Na pobudo OZVVS Velenje in PVD Sever za celjsko območje-odbor Velenje je v sodelovanju z Muzejem Velenje nastala spominska zbirka posvečena dogodkom v Šaleški in Zgornje Savinjski dolini v procesih osamosvajanja Slovenije.

Spominski center je zasnovan večplastno, muzejsko postavitev pa obiskovalcem na poljuden način predstavlja dogodke in procese, povezane z osamosvojitvijo Slovenije v lokalnem okolju. Spominski center 1991 naj bi predvsem mladim približeval domoljubne vrednote ter spodbujal spoštovanje in ljubezen do slovenskega naroda, kulture in države.

S tem dopisom vas želimo vzpodbuditi, da v bodoče ekskurzije mladih organizirate tudi v Velenje, saj so veterani Šaleške in Zgornje Savinske doline vložili izjemno veliko truda in dela v dokončanje tega projekta. Spominski center se nahaja na naslovu: Kopališka cesta 3, Velenje.

Za najavo obiska in vodenje po spominskem centru je kontaktni naslov: Muzej Velenje, Ljubljanska cesta 54, 3320 Velenje; e naslov: info@muzej-velenje.si; 03/898-26-30.

Za lažji vtis vam pripenjam še nekaj fotografij iz muzejske zbirke.

This slideshow requires JavaScript.