Piransko Občinsko združenje borcev za vrednote NOB že tradicionalno vabi tudi našo organizacijo OZSČ Koper na svoje letne skupščine. Tako se je naš predstavnik udeležil 12. aprila letos njihove programsko volilne konference, ki so jo skrbno pripravili.

Po predstavitvi in sprejetju poročil za leto 2016 ter programov za leto 2017 so izvolili novo vodstvo združenja za mandatno obdobje 2017-2021.

Po tem delu skupščine smo dobili priložnost pozdraviti delegate tudi vabljeni gostje, med njimi predstavniki sosednjih organizacij ZB s Hrvaške Istre, Buzeta in Umaga, sorodnih organizacij kot so Združenje invalidov, upokojencev in tudi naša organizacija.

V imenu OZSČ Koper je skupščino pozdravil major Ljubo Benevol in novemu vodstvu Združenja zaželel, da bi nadaljevalo dobro sodelovanje z našo organizacijo, ki ima tudi poudarek na domoljubju, predvsem pa strokovni pripravi članov in ostalih, ki jim ni vseeno kako bomo usposobljeni za morebitno ponovno obrambo naše domovine. Želel si je tudi v bodoče srečevanj na njihovih aktivnostih, bodisi pri komemoracijah ob spominskih obeležjih ter ostalih svečanostih in proslavah ob pomembnih obletnicah dogodkov iz II. svetovne vojne.

This slideshow requires JavaScript.

Tekst: Ljubo Benevol

Fotografije: Ljubo Benevol, Bojan Česnik, U3P