OZSČ Škofja Loka v Podblegaških novicah

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OSZČ Škofja Loka v Podblegaških novicah

Celotno glasilo si lahko ogledate na povezavi >>>>


Razvito maloobmejno sodelovanje

ČLANEK V REVIJI OBRAMBA

Med združenji častnikov lahko rečemo, da so nekatera dejavnejša na enih področjih, druga pa na drugih, vsa si prizadevajo organizirati dejavnosti, ki bi bile za člane častniške organizacije zanimiva in bi jih navdušile za dejavno vlog v organizaciji. Med takšne sodi Občinsko združenje častnikov Koper, ki glede na svojo specifičnost – deluje na obmejnem področju tako z Italijo kot Hrvaško ter je umeščeno ob obali Jadranskega morja – že vrsto let razvija maloobmejno – pa tudi širše mednarodno- sodelovanje med častniškimi organizacijami. Prav slednje je vzbudilo, ob še drugih dejavnostih, naše zanimanje, kar smo potem tudi povezali v celoto, ki je odraz dejavnosti obalnega častniškega združenja v Kopru.

 

 

 

 

 

 

Clanek_OBRAMBA_APRIL_2017

 


Kolektiv z dobro voljo in aktivnimi člani

ČLANEK V REVIJI OBRAMBA

Med organizacijami ZSČ, ki sodijo med najaktivnejše, je zagotovo OZSČ Velenje. Pa ne le zaradi dejstva, da so tradicionalni in dolgoletni prireditelji tekme v smučanju in streljanju z MK Puško na Golteh nad Mozirjami, pač pa tudi zaradi vrste drugih dejavnosti, po katerih so znani ne le v lokalnem, pač pa tudi širšem slovenskem okolju. Stežka bi našteli vse njihove dejavnosti, naj povemo leto, da jih je skupaj nad 60 v letu, kar pomeni več kot vsak teden ena. Tesno so vpeti tako v okolje kot širše,sodelujejo tako s sorodno domoljubno organizacijo Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) kot s Slovensko vojsko ter drugimi. O tem smo se pogovarjali s koordinatorjem OZSČ za Zahodnoštajersko pokrajino Dušanom Ajtnikom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Več >>> Celotni članek v reviji OBRAMBA


Priznanja Občine Lukovica članom OZSČ Domžale

Župan občine Lukovica, Matej Kotnik, je ob občinskem prazniku na slovesnosti 9. septembra 2016 podelil priznanja Občine Lukovica. Med prejemniki so bili tudi člani Območnega združenja slovenskih častnikov Domžale.

Podelitev priznanj Občine Lukovica

 

Predsednik OZSČ Ormož, ppk. Ernest Pleh: “Varnost ni več samoumevna”

03.09.2016
pleh1Predsednik Območnega združenja slovenskih častnikov, podpolkovnik Ernest Pleh, ki je tudi poveljnik rodovskega bataljona 72. brigade Slovenske vojske v Murski Soboti, je dal intervju za murskosoboški Vestnik, v katerem je predstavil tudi vlogo častnikške organizacije v Ormožu pri posredovanju znanj mladim s področja obrambe, samozaščite in preživetja.
Predsednik Območnega združenja slovenskih častnikov, podpolkovnik Ernest Pleh, ki je tudi poveljnik rodovskega bataljona 72. brigade Slovenske vojske v Murski Soboti, je dal intervju za murskosoboški Vestnik, v katerem je predstavil tudi vlogo častnikške organizacije v Ormožu pri posredovanju znanj mladim s področja obrambe, samozaščite in preživetja.

 


Strelska tekma v nekdanjem dnevnem kopu premogovnika

trbovlje trbovlje_01 trbovlje_02

 

 

 

 

 


Letno načrtovanje v Zvezi slovenskih častnikov

nacrtovanje zsc nacrtovanje zsc_01