Delegacija Zveze slovenskih častnikov (ZSČ) se je na povabilo Organizacije rezervnih oficirjev Republike Severne Makedonije (ORORSM) v petek 29. aprila 2022 udeležila slovesne seje Sobranja in slovesne akademije ob 70. obletnici delovanja. Navedenih aktivnosti sta se v Domu Armije Republike Severne Makedonije v Skopju udeležila brigadir Martin Jugovec, podpredsendik ter član Predsedstva ZSČ, ter stotnik Rajko Najzer, predsednik Odbora za mednarodno sodelovanje in član Predsedstva ZSČ.

Na slovesni seji Sobranja so podelili tudi priznanja zaslužnim v ORORSM za uspešno in dolgoletno delovanje organizacije. Priznanje je za uspešno sodelovanje in podporo njihovemu delovanju v mednarodnem okolju prejela tudi Zveza slovenskih častnikov. Priznanje je prevzel podpredsednik ZSČ, M. Jugovec.

Slovesne akademije ob tem jubileju so se udeležili predstavniki občinskih odborov ORORSM, predstavniki Armije Republike Severne Makedonije z načelnikom generalštaba, državni sekretar v Ministrtvu za obrambo, svetovalec predsednika Republike Severne Makedonije za nacionalno varnost in Ministrica za obrambo Slavjanka Petrovska in drugi gostje. Najvišjim predstavnikom države so ob tej priložnosti vročili tudi priznanja ORORSM. Med ostalimi je priznanje prejelo tudi Srednjeevropsko združenja častniških organizacij Gamniška iniciativa. Priznanje je v imenu Gamniške iniciative prevzel brigadir Martin Jugovec, podpredsednik ZSČ in trenutno predsedujoči tej iniciativi.

https://www.vesti.mk/article/62694962075b2192ca9b0b74