12. seja predsedstva Zveze slovenskih častnikov (Zveza) je bila 11. aprila v prostorih Ministrstva za obrambo.

V uvodu sestanka so člani predsedstva potrdili dnevni red, ta je obsegal enajst točk. Najprej so potrdili zapisnika 10. in 11. seje ter dopolnili zapisnik tretje seje.

Seznanili so se tudi z zapisnikom in sprejetimi sklepi na redni letni skupščini ter prihajajočimi dogodki v mednarodnem delovanju Zveze.

Dogovorili so se obisku Koroške regije ter kateri funkcionarji bodo predstavljali Zvezo na prihajajočih dogodkih v tujini, o dogodkih zveze in na prireditvi ob dnevu Slovenske vojske. Ta bo letošnji praznik obeležila 13. maja v Stožicah  v Ljubljani s celodnevno prireditvijo.

Vrhunec sestanka pa je predstavljal podpis pogodbe o financiranju programa zveze v letu 2023 med Ministrstvom za obrambo in Zvezo slovenskih častnikov. Prisotne je v imenu ministra za obrambo gospoda Marjana Šarca nagovoril dr. Damir Črnčec, državni sekretar.

Člani predsedstva (od leve) major Aldo Knafelc, višji praporščak Tomaž Lavtižar, major Dušan Nardoni, brigadir Martin Jugovec in generalmajor Dobran Božič

 

Pogodbo o financiranju sta podpisala generalmajor Dobran Božič, predsednik ZSČ, in generalmajor Robert Glavaš, načelnik generalštaba Slovenske vojske

Besedilo in fotografiji: Ladislav Steinbacher.