V soboto 9. februarja so se ponovno zbrali slovenski častniki in podčastniki, pripadniki SV in veterani vojne za Slovenijo na državnem prvenstvu v smučanju in streljanju.

Tekmovanje je bilo tako kot vsa leta organizirano na Golteh. Tokratno državno prvenstvo je bilo za člane ZSČ in pripadnike Slovenske vojske  še posebej slovesno, saj je bilo jubilejno, že petindvajseto.

Veterani vojne za Slovenijo so izvedli svoje šestnajsto tekmovanje. Tekmovanje je potekalo pod pokroviteljstvom Generalštaba Slovenske vojske.

Za organizacijo in izvedbo tekmovanja sta skupaj z RTC Golte poskrbeli območni Združenji slovenskih častnikov Velenje in Veteranov vojne za Slovenijo Velenje. Za varno izvedbo tekmovanja v streljanju, kot že vsa zadnja leta, so poskrbeli pripadniki 20. pehotnega polka 72. brigade Slovenske vojske iz Celja pod vodstvom štabnega vodnika Franca Ostroniča.

Tekmovanja so se udeležili tudi vabljeni gostje, ki so spremljani tekmovanje ter podelili medalje in pokale najboljšim.

Med nami so bili:

  • generalni sekretar ZSČ Slovenije, brigadir Martin Jugovec,
  • podpredsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo, brigadir Venčeslav Ogrinc,
  • namestnik poveljnika 72. brigade SV, polkovnik Boštjan Baš,
  • načelnik štaba 72. brigade SV, podpolkovnik Gregor Železnik, in
  • poveljnik 20. pehotnega polka 72. brigade SV, podpolkovnik Gregor Hafner.

Letos  so nas Golte, za razliko od lani, sprejele obsijane s soncem in dobro pripravljenim smučiščem. Tekmovanja se je udeležilo 37 ekip in to: 14 ekip združenj Zveze slovenskih častnikov, 14 ekip območnih združenj Veteranov vojne za Slovenijo ter 9 ekip Slovenske vojske, skupno 111 tekmovalcev iz vse Slovenije.

Tekmovanje je potekalo v športnem in prijateljskem vzdušju skladno s pričakovanji in cilji organizacijskega odbora, ki sporoča , da se naslednje leto, drugo soboto v februarju zopet srečamo na Golteh.

Besedilo in fotografije: Organizacijski odbor »GOLTE 2019«

REZ smučanja in streljanja na 25.DP ZSČ in 16.DP ZVVS 2019

REZ ekip časnikov SV in sl.vojske 2019