26. odprto državno prvenstvo ZSČ v preciznem streljanju s pištolo velikega kalibra ”Trbovlje 2023”

Skladno z letnim programom dela ZSČ za leto 2023 ter ob počastitvi obletnice Samostojnosti Republike Slovenije, je Predsedstvo ZSČ razpisalo 26. odprto državno prvenstvo ZSČ v preciznem streljanju s pištolo velikega kalibra ”Trbovlje 2023”.Prvenstvo je potekalo v petek 6. in soboto 7. oktobra 2023 na strelišču Agnez – Ojstro v Trbovljah.

Pokrovitelj tekmovanja in Predsednik častnega odbora je generalpodpolkovnik Robert Glavaš načelnik GŠSV ter Soniboj Knežak, poslanec v DZ RS, Marko Funkl, župan občine Hrastnik, Matjaž Švagan, župan občine Zagorje ob Savi in Zoran Poznič, župan občine Trbovlje.

Tekmovalo je 128 tekmovalcev in 36 ekip po trije tekmovalci. Na tekmovanju je tako v petek kot tudi v soboto delalo več kot 25 članov OZSČ Trbovlje v vlogi organov na strelišču, da je tekmovanje  potekalo tekoče predvsem pa varno.

Zmagal je Mitja Manohin OZSČ Ljubljana s 188 krogi, pred Janezom žakljem SD SOIT s 187 krogi in Bojanom Miklavcem ZVVS KPŠ s 185 krogi.

Med člani OZSČ Trbovlje so se najbolj odrezali Bojan Šoper ml s 185 krogi, Primož Jazbec s 183 krogi in Uroš Kovač s 185 krogi.

Med ekipami je zmagala ekipa ZSČ Ljubljana1 v sestavi M. Manohin, D. cerar in G. Črešnik s 547 krogi, drugi so bili SD SOIT Medvode, v sestavi B. Štrenfel, Žakelj, A. Štrenfel s 542 krogi in tretja je bila domača ekipa OZSČ Trbovlje 1 v sestavi Uroš Kovač, Janez Šoper in Bojan Šoper ml. 540 krogi.

V ženski konkurenci je zmagala Nadja Brenkuš s 177 krogi, sledila ji je Taja Tomše s 172 krogi in Lejla Mahmutović s 155 krogi.

V tekmovanju v kategoriji klubska pištola je zmagala Teja Tomše, drugi je bil Branko Božjak oba ZSČ Trbovlje in tretji Borut Zmajšek ZSČ Zagorje.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem, gostom in pokroviteljem ter našim članom, saj brez podpore vseh naštetih, tekmovanja ne bi uspeli izvesti v takšnem obsegu.

Rezultati  http://www.zsctrbovlje.si/wp-content/uploads/2016/01/DP-7.-10.-2023-pi%C5%A1tola-posamezno-in-ekipno.pdf