V soboto 15.4.2023 smo se strelci iz OZSČ Zagorje ob Savi v Hrastniku pomerili v streljanju z različnimi orožji.

V dogovoru z OZSČ Hrastnik smo skupaj izvedli strelsko tekmo, na kateri pa nismo bili medsebojni konkurenti, ker smo rezultate zbirali po posameznem društvu. Na tekmovanju je sodelovalo tudi Društvo generala Maistra za Zasavje.

Iz Zagorja se je tekmovanja udeležila sedem članska ekipa s tremi novimi člani. Z veseljem smo na koncu ugotovili, da so tudi novi člani že izkušeni strelci. Tudi kolegi iz Hrastnika so imeli v svojih vrstah nove člane in vsi smo se strinjali, da so tovrstna srečanja dobrodošla za medsebojno spoznavanje in predstavitev različnega orožja in učenja rokovanja z njim.

V tekmovalnih disciplinah se je streljalo z malokalibrsko pištolo in puško ter s pištolo M57 kalibra 7,62×25, po tekmovalnem delu pa smo preizkusili orožja posameznih članov in nekaj pištol, ki jih imamo v društvu. Tako smo streljali še s pištolami »Čebelica«, malokalibrsko puško z optično namerilno napravo in tekmovalno pištolo znamke SIG Sauer.

Kljub temu, da se je druženje zaradi teh dodatnih aktivnosti malo zavleklo, smo bili vsi navdušeni, ker smo lahko streljali z različnim naborom orožja in upamo, da bomo takšno srečanje še kdaj ponovili. Za uporabo strelišča in odlično organizacijo pa se zahvaljujemo izkušenim članom OZSČ Hrastnik.

OZSČ Zagorje ob Savi

Besedilo: Gregor Pilpah

Fotografije: Franc Lekše