Člani OZSČ Zagorje ob Savi smo se četrtič zapored udeležili tradicionalnega častniškega kolesarskega kroga »Adam Ravbar« ki ga je OZSČ Domžale organizirala že enajsto leto.

V soboto 9. septembra smo se trije zagorski častniki odpravili od doma proti Domžalam do izhodiščne točke pri gostilni Soklič, kjer se je ob 10. uri začel start kolesarskega kroga. Pred tem je organizator poskrbel za jutranjo kavico, mi pa smo bili presenečeni nad številno udeležbo. Zbralo se je kar preko 70 kolesarjev. V preteklih letih je bila udeležba več kot za polovico manjša.

Točno ob 10. uri so se začele formirati skupine, ki so se v razmakih podale na pot proti Moravčam, Lukovici, Mengšu, Trzinu, Domžalam in nazaj do izhodiščnega mesta.

V Lukovici nas je pozdravila ter s trojanskimi krofi in osvežilno pijačo počastila županja občine Lukovica, v Mengšu nas je čakal malo daljši postanek kjer smo se zopet okrepčali ob veseli glasbi ansambla Stopar. Od tod pa smo se preko Trzina in Domžal vračali do gostilne Soklič, kjer je bil uradni zaključek s podelitvijo spominskih medalj, sledilo pa je še družabno srečanje ob vojaškem pasulju in osvežilnih pijačah.

Ko smo se dodobra podprli in odpočili, smo Zagorjani ponovno sedli na kolesa in se še z večjo zagnanostjo odpravili proti domu.

Pred startom.

Start skupine.

Lukovica

Na poti.

Zagorjani s predsednikom OZSC Domžale.

Besedilo in fotografije: Gregor Pilpah