Na povabilo Občinskega združenja slovenskih častnikov Hrastnik se je v soboto, 26. avgusta 2023, odzvalo tudi Občinsko združenje slovenskih častnikov Zagorje ob Savi. Pod dobro organiziranim okriljem kolegov iz Hrastnika je prišlo do že šestega strelskega tekmovanja, ki se je uveljavilo pod nazivom »Čebelica«. Ta naziv izhaja iz streljanja s pištolo CZ M70 (kalibra 7,65 mm), ki nosi vzdevek »čebelica«. Velik delež zaslug za poimenovanje tekmovanja gre članicam in članu ZSČ Hrastnik, ki so prikupno in zanimivo animirali občinstvo kot maskote čebelic skozi ves dogodek. Na tekmovanju je sodelovalo 154 tekmovalcev. Naše društvo je zastopala pisana ekipa desetih predstavnikov, v kateri smo še posebej ponosni na našo žensko članico, ki vedno znova razbija stereotipe strelskega športa. Poleg osrednjega tekmovalnega dela s kratkocevnim orožjem so organizirali dodatne aktivnosti, kot so metanje ročnih šolskih bomb, streljanje z zračno puško in raznolik srečelov s praktičnimi nagradami. Vsak udeleženec tekmovanja je bil tudi v igri za glavno nagrado, pištolo Tanfoglio limited custom GK kalibra 9×19 mm, kot tudi za airsoft različico Thompsona.

Dogodka pa ni zaznamovala le tekmovalna dinamika, saj je imel obsežno družabno dimenzijo. Organizatorji so se zavzeli za dobro počutje vseh navzočih, kar je prispevalo k ustvarjanju prijetnega vzdušja med strelci. Poskrbljeno je bilo za okusno hrano in hladno pijačo. Pripadniki častniške skupine iz Zagorja so bili navdušeni nad kakovostno izpeljanim dogodkom. Prav tako smo dosegli več kot soliden rezultat, ki nas je uvrstil v sredino udeležencev.

Z veseljem se bomo v prihodnje udeleževali podobnih tekmovanj, saj to prispeva k urjenju naših članov ter ustvarjanju dobrega počutja, izobraževanju in druženju med člani vseh združenj slovenskih častnikov.

01_Ekipa OZSC Zagorje in organizatorji

 

02_Na strelski liniji

 

03_Priprave

 

Besedilo pripravil: Jaka KOS

Fotografije priskrbel: Gregor PILPAH