V soboto, 28.8. je ZSČ Hrastnik organizirala tradicionalno tekmovanje v streljanju s pištolo Crvena zastava M70 (imenovano tudi »Čebelica« – po njej ima tekma tudi ime). Drugo leto zapored smo se je udeležili tudi člani ZSČ Zagorje. Prijavili smo šest tekmovalcev.

Ob močni zasedbi vseh nastopajočih (veliko nastopajočih + kvaliteta nastopajočih) smo pač dosegali rezultate v sredini vseh nastopajočih. Seveda se je pri rezultatih poznala praksa.

Organizator je poskrbel tudi za obilno malico, kjer ni manjkala tudi sladica. Druženje pa pač zaradi upoštevanih korona ukrepov ni bilo predolgo.

Vsak tekmovalec si je lahko izbral simbolično darilo, katerega mu je podelila maskota prireditve – Čebelica. Najboljši strelec je osvojil lep pokal; ob žrebu glavne nagrade pištole Tanfoglio Pro (žrebalo se je med vsemi nastopajočimi) pa se je sreča nasmehnila našemu članu Jožetu, ki se je moral na podelitev nagrade ponovno vrniti na prireditev, saj jo je že zapustil.

Upamo, da se naslednje leto na tem dogodku spet srečamo, po možnosti brez zapovedanih korona ukrepov, ob daljšem druženju po tekmi.

Besedilo in fotografiji: OZSČ Zagorje ob Savi.