V soboto 8. februarja, ravno na kulturni praznik, so se ponovno zbrali slovenski častniki in podčastniki, pripadniki SV in veterani vojne za Slovenijo na državnem prvenstvu v smučanju in streljanju na Golteh. Udeležila se ga je tudi ekipa OZSČ Zagorje ob Savi.

Tekmovanje je bilo že šestindvajseto po vrsti, za veterane sedemnajsto. Tekmovanje je potekalo pod pokroviteljstvom Generalštaba Slovenske vojske. Za organizacijo in izvedbo tekmovanja sta skupaj z RTC Golte poskrbeli območni Združenji slovenskih častnikov Velenje in Veteranov vojne za Slovenijo Velenje. Za varno izvedbo tekmovanja v streljanju pa so poskrbeli pripadniki 20. pehotnega polka 72. brigade Slovenske vojske iz Celja.

Kljub letošnji skromni snežni odeji na naših smučiščih je bila proga odlično pripravljena in je zdržala vseh 34 ekip. Tekmovalo je 19 častniških, 13 veteranskih ekip in 2 ženski ekipi.

Naši ekipi OZSČ Zagorje, ki se že vrsto let udeležuje tega tekmovanja, se letos za razliko od lani ni uspelo prebiti na stopničke, se je pa držala zlate sredine. Pomembno je, da se je tekmovanje uspešno zaključilo v športnem in prijateljskem duhu, z geslom “važno je sodelovati”, in upamo, da se v prihodnje ta tradicija ne bo prekinila.

Vse čestitke organizatorjem, ki se borijo za sredstva, da sploh lahko organizirajo tako zahtevno tekmovanje.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo in fotografije: OZSČ Zagorje ob Savi.