Kakor smo že vajeni v teh »Korona časih«, je tudi Združenje borcev za vrednote NOB Zagorje ob Savi, v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi, letos moralo organizirati srečanje predstavnikov veteranskih in domoljubnih organizacij zasavske regije v okrnjeni sestavi. Srečanje je bilo organizirano namesto vsakoletne proslave v počastitev ustanovitve revirske čete, ki je bila formirana 1. avgusta 1941.

Kljub deževnemu vremenu in kljub temu, da prireditev sploh ni bila objavljena v medijih zaradi ukrepov preprečevanja širjenja korona virusa, se je dogodka udeležilo kar precejšnje število ljudi, ki so se razporedili na primerni razdalji okrog samega dogajanja. Dogodka so se udeležili predstavniki vseh treh zasavskih občin. Tako so bili navzoči prapori ZZB NOB Zagorje ob Savi, ZZB NOB Trbovlje, OZVVS Zasavje, PVD SEVER Zasavje in prapor Občinskega združenja slovenskih častnikov Zagorje ob Savi. Od pomembnih gostov sta bila navzoča poslanec Državnega zbora Republike Slovenije Rudi Medved in podžupan občine Hrastnik Božo Majcen, župan občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan pa je namenil pozdravni govor vsem navzočim, prav tako kot predsednik ZZB za vrednote NOB Zagorje ob Savi, tov. Miloš Prosenc, ki je bil v vlogi glavnega organizatorja prireditve. V kulturnem programu so nastopili Pevci izpod Čemšeniške planine, spremljal jih je harmonikar Jernej Pikel, program pa je povezovala Maša Troha.

Ob koncu prireditve je glavni organizator Miloš Prosenc izrazil željo, da bi se naslednje leto, ko bo jubilejna 80. obletnica ustanovitve revirske čete, spet lahko zbrali v tako množičnem številu, kakor smo bili vajeni v preteklih letih.

Besedilo in fotografije: OZSČ Zagorje ob Savi.