V nedeljo, 31. julija 2022, je na Čemšeniški planini potekala tradicionalna prireditev v počastitev 81. obletnice ustanovitve Revirske partizanske čete. Organizator prireditve je bilo Združenje borcev za vrednote NOB Zagorje ob Savi s sodelovanjem Občine Zagorje ob Savi, vabljena pa so bila poleg občanov še združenja iz naše regije, katera so podpisala listino o sodelovanju veteranskih in domoljubnih organizacij v naši regiji.

OZSČ Zagorje ob Savi vsako leto to prireditev izkoristi še za kondicijsko usposabljanje svojih članov in organizira pohod, katerega zahtevnost si člani izberejo sami. Večina jih gre s Prvin, nekateri pa tudi čisto iz doline, vsi pa se zberejo na prireditvenem prostoru, ki je bil letos kar pred kočo.

Pozdravni govor je imel predsednik  Združenje borcev za vrednote NOB Zagorje ob Savi, tovariš Roman Škrabar, slavnostni govornik pa je bil župan občine Zagorje ob Savi, Matjaž Švagan. V kulturnem programu so sodelovali Moški pevski zbor Loški glas, baritonist Riko Majcen in harmonikar Jernej Pikel. Prireditev sta povezovala Maša Troha in Marko Vetršek.

Letos je prirediteljem vreme služilo zato je bila udeležba, v primerjavi s preteklimi leti, rekordna. Po preteklih dveh letih, ko so nas pestile »Corona omejitve« so tudi ljudje željni druženja in se radi udeležijo raznih prireditev.

Celotna prireditev, tako uradna, kot tudi družabna je potekala v prijetnem vzdušju in na koncu so se vsi udeleženci veselo podali v dolino.

Prispevek in foto: OZSČ Zagorje ob Savi (GP)