Vsled letošnjih »korona ovir« smo morali v OZSČ Zagorje ob Savi nekoliko spremeniti plan aktivnosti in usposabljanja. Ker je odpadlo kar nekaj skupnih aktivnosti, ki smo se jih planirali udeležiti, smo v soboto 29. 8. 2020 organizirali drugi kondicijski pohod z vojaškimi aktivnostmi za vse naše člane in njihove spremljevalke. Strogo smo se držali navodil in priporočil NIJZ in smo že v vabilu napisali, da odsvetujemo udeležbo članom, v kolikor pri sebi opazijo kakršnekoli simptome, ki bi lahko pomenili okuženost s COVID-19 (vročina, kašelj, težko dihanje, bolečine v mišicah, neobičajna utrujenost) in tudi tistim, ki so v zadnjih 14 dneh obiskali kakšno tujo državo in bi bilo zaradi inkubacijske dobe vprašljivo njihovo zdravstveno stanje. Mogoče je bila ravno zaradi tega udeležba manj številna, kot smo jo vajeni. Srečanja se je udeležilo le 14 članov. Vseeno pa smo zadovoljni, da je bila aktivnost strokovno in varno izvedena.

Zbirno mesto je bilo v Podkumu pri gostilni Čop, kjer smo imeli tudi kasneje sklepno zakusko. Strokovni del pa je potekal tako, da smo se glede na majhno število udeležencev, kar v eni skupini odpravili na pohod po razglednih točkah okrog Podkuma, na katerih so bile organizirane delovne točke, kjer je bilo treba ugotavljati razdaljo do določenih objektov in jih nato preveriti z daljinomerom, ali na karti poiskati določene objekte in izmeriti razdalje poti do njih, ali glede na določen azimut ugotoviti, kateri objekti so bili izbrani v nalogi. Ob vrnitvi na izhodišče je bil vsak član preverjen še v streljanju z zračno puško na priročnem strelišču, ki ga je predhodno pripravila ekipa, ki je organizirala celoten potek enodnevne aktivnosti.

Vse pohvale organizatorjem, ki so tudi poskrbeli za zaščitne maske in za razkužilna sredstva, ki so bila potrebna pri streljanju z zračno puško, saj je bilo treba po vsakem strelcu razkužiti orožje.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo in fotografije: OZSČ Zagorje ob Savi.