V nedeljo, 28. julija 2019, smo imeli častniki OZSČ Zagorje ob Savi kondicijski pohod na Čemšeniško planino. Običajno se izvede pohod z Izlak ali iz Kisovca. Ker je že zjutraj deževalo in so bile napovedane plohe, smo se z avtobusom odpeljali  na Prvine, kjer so nas lepo sprejele in pogostile članice Društva vaških žena Čemšenik. Od tam smo se v približno 45 minutah povzpeli do Doma dr. Franca Goloba na Čemšeniški planini (1120 m).

Vsako leto Združenje borcev za vrednote NOB Zagorje ob Savi in občina Zagorje ob Savi vabita na Čemšeniško planino, kjer je pri spominskem pomniku Revirski četi, nedaleč od planinske koče, proslava v počastitev tega dogodka iz naše skupne preteklosti. Proslave smo se udeležili tudi člani OZSČ Zagorje ob Savi. Kljub dežju se nas je zbralo lepo število članov različnih društev, tudi iz drugih občin.

Letos je 78. obletnica ustanovitve Revirske partizanske čete. Ker je močno deževalo, je tokrat proslava potekala kar pri planinski koči. Pri spomeniku pa so že prej položili ikebano in svečke. Pozdravni nagovor sta imela Matjaž Švagan, podpredsednik državnega sveta Republike Slovenije, župan občine Zagorje ob Savi, in Miloš Prosenc, predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Zagorje ob Savi. Slavnostni govornik je bil generalni sekretar Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, Aljaž Verhovnik. V programu so nastopili MoPZ Loški glas, baritonist Rihard Majcen in harmonikar Jernej Pikel. Program sta povezovala Maša Troha in Marko Vetršek.

Besedilo in fotografije: Ivan Kos.