Člani OZSČ Zagorje ob Savi na vseslovenskem srečanju veteranov vojne za Slovenijo in častnikov ob 30-letnici samostojnosti Slovenije

Na povabilo ZSČ smo se člani OZSČ Zagorje ob Savi v soboto, 12. junija 2021, udeležili vseslovenskega srečanja veteranov in častnikov, ki ga je organizirala Mestna občina Velenje v sodelovanju z Zvezo veteranov vojne za Slovenijo, Združenjem Sever in Zvezo slovenskih častnikov.

Vsi smo bili navdušeni in ob enem presenečeni, da je Velenjčanom kljub težkim časom in prilagajanju ukrepom za preprečevanje širjenja korona virusa, uspelo izvesti takšno srečanje s tako pestrim programom, bodisi kulturnim, kot tudi z različnimi predstavitvenimi točkami.

Najprej je vse prisotne pozdravil župan Mestne občine Velenje, gospod Peter Dermol, slavnostni govorniki pa so bili: predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo, generalmajor Ladislav Lipič, predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever, dr. Tomaž Čas, in predsednik Zveze slovenskih častnikov, dr. Alojz Šteiner.

Po uradni slovesnosti smo si šli ogledati predstavitvene točke, katere so izvajali specialni policisti in helikopterska enota Policije ter delovne točke, kjer sta Slovenska vojska in Policija predstavljali vojaško in policijsko opremo. Nekateri člani so se pomerili tudi v lokostrelstvu, ki so ga na predstavitveni točki na za obiskovalce zanimiv način predstavili člani OZSČ Domžale.

Naše društvo se je poleg vseslovenskega srečanja veteranov in častnikov dogovorilo s TIC Velenje še za ogled Muzeja usnjarstva v Šoštanju, kjer smo bili deležni zanimivi predstavitvi ne le o usnjarstvu v teh krajih ampak tudi na splošno po Sloveniji.

Ob koncu dneva so bili naši člani polni prijetnih vtisov, saj jim je bilo po dolgem času spet omogočeno srečanje s kolegi iz drugih častniških oziroma veteranskih društev in na sploh je bilo vzdušje na samem prireditvenem prostoru pozitivno. Vse pohvale organizatorjem za odlično izpeljano srečanje.

OZSČ Zagorje ob Savi