V okviru strokovnega izobraževanja je predsedstvo OZSČ Zagorje ob Savi, v soboto 1.oktobra 2022 organiziralo lokostrelsko tekmovanje na poligonu lokostrelskega kluba Valvasor v zagorskem EUROPARKU.

Najprej so nas gostitelji – predsednik Pavel Savšek, seznanili z lokostrelstvom kot športno panogo, nato pa so nam predstavili orožje – lok in osnove rokovanja z lokom. Sledilo je praktično usposabljanje za streljanje z lokom, katerega je moral vsak navzoči uspešno opraviti. Vsak udeleženec je imel na voljo tri poskusne strele, nato pa je sledilo tekmovanje – dvakrat po 3 strele in dobili smo zmagovalca. Seveda so najboljši dobili tudi medalje, tako v moški konkurenci, kot tudi v ženski, čeprav sta bili v ženski konkurenci podeljeni le zlata in srebrna medalja, ker sta se tekmovanja udeležili le dve tekmovalki.

Po tekmovanju so nam gostitelji pokazali še svoje »compound« sestavljene loke in kdor je želel, se je lahko preizkusil še v tej disciplini.

Kot se spodobi, smo se na koncu podprli z odličnim bogračem in pijačo po izbiri in ob tem vsi navdušeni ugtavljali, da bi se takšne vrste streljanja z veseljem udeležili še kdaj.

Občinsko združenje slovenskih častnikov Zagorje ob Savi

Besedilo: Martin Šuštar

Fotografije: Franc Lekše, Marino Brvar