OZSČ Zagorje ob Savi na jubilejnem prvenstvu na Golteh

V soboto 10. februarja, so se zbrali slovenski častniki in podčastniki, pripadniki SV in veterani vojne za Slovenijo na jubilejnem 30. državnem prvenstvu v smučanju in streljanju na Golteh, ki je bilo hkrati tudi 3. tekmovanje za memorial Rudija Ževarta.

Za organizacijo in izvedbo tekmovanja je poskrbelo Območno združenje Slovenskih častnikov Velenje v sodelovanju s Slovensko vojsko, Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Velenje in turističnim centrom »Golte d.o.o.«.

Kot vrsto let poprej, se je tekmovanja udeležila tudi ekipa OZSČ Zagorje ob Savi.

Zaradi pomanjkanja snega so morali letos organizatorji spremeniti tekmovanje namesto smuka v veleslalom in še to na nekoliko skrajšani progi. Zaradi tega razloga so morali tekmovalce s terenskimi vozili prepeljati do strelišča, ki je bilo že čisto pomladansko in brez snega.

Pred podelitvijo pokalov in medalj sta tekmovalce nagovorila predsednik ZSČ generalmajor Dobran Božič in predsednik ZVVS generalmajor Ladislav Lipič.

Glede na močno konkurenco predvsem s strani aktivnih pripadnikov SV so bili člani OZSČ Zagorje ob Savi zadovoljni z uvrstitvijo nekje v sredini. Vsekakor pa smo se Zasavci veselili drugega mesta, ki ga je zasedla ekipa OZVVS Zasavje v konkurenci ekip Veteranov vojne za Slovenijo.

Besedilo in fotografije: OZSČ Zagorje ob Savi