Tekmovanje v smučanju in streljanju »Golte 2017« v organizaciji OZSČ Velenja in pod pokroviteljstvom Generalštaba Slovenske vojske je potekalo v soboto 4. februarja 2017 na Golteh. Smučarska tekma je izvedena na progi Blatnik v disciplini veleslalom, streljanje z malokalibrsko puško pa na začasnem strelišču pod smučiščem. Tokratno tekmovanje slovenskih častnikov in podčastnikov je že bilo 23. po vrsti. Vzporedno je potekalo tudi 14. tekmovanje Zveze veteranov vojne za Slovenijo v istih disciplinah. Tekmovanja se je udeležilo 13 ekip ZSČ, 7 ekip Slovenske vojske, 12 ekip ZVVS in dve ekipi Združenja Sever. Tekmovanje je potekalo v lepem vremenu in dobrem vzdušju. Prizadevni organizatorji iz vrst OZSČ in OZVVS Velenje so s podporo Slovenske vojske in RTC Golte uspešno izvedli tekmovanje. Hvala jim in naslednje leto na ponovno snidenje na belih striminah “Golte 2018”.

Najboljša ekipa med podčastniki in častniki (ZSČ in SV) je bila ekipa 15. polka vojaškega letalstva, med veterani (ZVVS in Sever) pa ekipa OZVVS Tržič. Najstarejša ekipa pa je bila iz vrst OZSČ Ljubljana.

Med posamezniki je najboljši rezultat dosegel Aleš Ogrinc iz ekipe 15. PVL , na drugem mestu je bil Anton Primožič iz ekipe Združenja vojaških gornikov II/ZSČ, tretji pa Peter Kodrun iz ekipe PVD Sever Celje II.

Besedilo: M. Jugovec, fotografije OZSČ Velenje.

Golte 2017_Rezultati posameznikov

Golte 2017_Ekipni rezultati ZSČ in SV

Golte 2017_Ekipni rezultati veteranov

Golte 2017_Rezultati vseh ekip