V preteklem tednu je delegacija Udruženja rezervnih vojnih starešina Subotice bila na delovnem obisku v Velenju in Mežiški dolini. Obisk je potekal v organizaciji OZSČ Velenje in OZSČ Mežiška dolina. Delegacijo so sprejeli: generalni sekretar ZSČ, brigadir Martin Jugovec, predsednika obeh OZSČ Janko Avberšek in Albert Vodovnik ter regijski koordinator ZSČ za Zahodno Štajersko, Dušan Ajtnik.

Na podlagi razgovorov in izraženih idej, so organizacije podpisale Sporazum o medsebojnem sodelovanju. Cilji sodelovanja so negovanje pozitivnih tradicij in mirnodobnih vrednot.

Drugi dan sta delegacijo sprejela ministrica za obrambo Republike Slovenije, Andreja Katič,  in župan Mestne občine Velenje, Bojan Kontič. Razgovor je potekal tudi v smeri možnosti gospodarskega in kulturnega sodelovanja ter o nadgradnji sodelovanja med častniškimi organizacijami na državno raven.

V drugem delu obiska si je delegacija, ki so jo sestavljali prof. dr. Vojislav Raičević,  Aleksandar Ivović in Petar Pejović, ogledala znamenitosti Šaleške doline, ter se seznanila z gospodarskim in družbenim utripom.

V nadaljevanju so člani delegacije obiskali še Koroško, kjer jih je gostila častniška organizacija Mežiške doline.

Besedilo in fotografije: D. Ajtnik

IMG_20160929_211518 IMG_20161003_115114_472 IMG_0694 IMG_0710 IMG_0729 IMG_0706