V letnem programu aktivnosti OZSČ Velenje in OZVVS Velenje imamo planirano izvedbo skupnega dogodka, to je PENTATLON (peteroboj) že 27. po vrsti.

Kot vsa leta do sedaj od leta 1992 dalje, ga pripravljajo častniki in veterani vojne za  Slovenijo »91« iz Šmartnega ob Paki. Osnovna aktivnost je pohod na Goro Oljka, ki poteka po različnih pristopnih poteh. Glavnina se je izbrala pred železniško postajo v Šmartnem ob Paki. Po prihodu na športno prizorišče na Gori Oljki so pohodniki in ostali udeleženci nadaljevali s tekmovanjem na različnih »delovnih točkah«, kot je met ročne bombe v cilj, streljanje z zračno puško, pikado in zadevanje cilja z obroči.

Letošnjega PENTATLONA so se poleg naših članov naših organizacij udeležili tudi častniki in veterani iz Dravograda, Domžal in Hrastnika. Prisoten je bil tudi  generalni sekretar naše krovne organizacije ZSČ, brigadir Martin Jugovec, ki je tudi nagovoril udeležence PENTATLONA. Udeležence je pozdravil tudi župan Šmarnega ob Paki,  gospod Janko Kopušar, ki je pohvalil tradicionalno dobro organizirano prireditev obeh združenj  častnikov in veteranov vojne za Slovenijo.

REZULTAI PENTATLONA

Ženske: 1.mesto : Hrovat Alenka

2.mesto : Blagotinšek Marija

3.mesto : Hrastnik Alojzija

Moški :  1.mesto : Kočevar Matjaž

2.mesto : Kačičnik Franc-Anti

3.mesto : Avberšek Janko

Zmagovalcem smo  podelili spominske medalje .Ob zaključku tekmovanja in prireditve  se je nadaljevalo prijetno druženje še pozno popoldan.

Ob zaključku smo si zaželeli varno pot v dolino in z željo po snidenju naslednje leto  na 28 PENTATLONU.

Besedilo in fotografije: Organizacijski odbor OZSČ Velenje in OZVVS Velenje.