V soboto 16. marca 2019 se je v Mariboru na strelišču SD Fenix v Mariboru odvijalo I. kolo Mednarodne lige Alpe – Adria v streljanju s polavtomatsko pištolo in revolverjem velikega kalibra.

Pri letošnjih tekmovanjih v ligi Alpe – Adria je prišlo do določenih sprememb. Posebej velja opozoriti, da je od letos obvezna uporaba zastavic na strelskih linijah, kjer so poostreni tudi ukazi strelskega sodnika. Nekaj je tudi novosti pri samem orožju, saj se uvaja obvezno merjenje trdote proženja. Ostale novosti so zgolj administrativne in sicer prijava s posebnim obrazcem s podatki o orožju za vpis v knjigo streljanja in možnost sprotnega pregleda rezultatov na spletu.

Na samem tekmovanju je nastopilo 106 strelcev s pištolo in 102 strelca z revolverjem. Pomerilo se je tudi 30 ekip strelcev s pištolo in 30 ekip strelcev z revolverjem. Za ZSČ Trbovlje so zastopali Bojan Šoper ml., ki je dosegel 183 krogov s pištolo in 155 krogov z revolverjem, Jamin Dedić, ki je dosegel 171 krogov s pištolo in 168 krogov z revolverjem, Igor Verdev, ki je dosegel 174 krogov s pištolo in 166 z revolverjem. Bojan Šoper ml., Jasmin Dedić in Igor Verdev so tekmovali tudi kot ekipa v obeh kategorijah. Samo streljanja s pištolo pa sta se udeležila še Luka Šentjurc, ki je dosegel 175 krogov, in Ervina Jarc, ki je dosegla 157 krogov.

Naslednja tekma Alpe Adria lige je 6. 4. 2019 ponovno v Mariboru v organizaciji SK Maribor.

Besedilo: Ervina Jarc

Fotografije: Janez Šoper