Skladno z letnim programom dela ZSČ za leto 2021 ter ob počastitvi 30. obletnice samostojnosti Republike Slovenije, 30. obletnici odhoda zadnjega vojaka JLA iz Slovenije in 31. obletnici MSNZ, je Predsedstvo ZSČ razpisalo 23. odprto državno prvenstvo ZSČ v preciznem streljanju s pištolo velikega kalibra ”Trbovlje 2021”.

Prvenstvo je potekalo v petek 8. in soboto 9. oktobra 2021 na strelišču Agnez – Ojstro v Trbovljah.

Pokrovitelj tekmovanja in predsednik častnega odbora je bil brigadir Roman Urbanč, namestnik načelnika GŠSV. Častni pokrovitelji so bili Soniboj Knežak, poslanec v Državnem zboru, in župan Hrastnika, Marko Funkl, županja Trbovelj, Jasna Gabrič, in  brigadir Martin Jugovec, generalni sekretar ZSČ, ter višji praporščak Tomaž Lavtižar, podpredsednik ZSČ.


Tekmovalo je 131 tekmovalcev in 38 ekip po trije tekmovalci. Na tekmovanju je tako v petek kot tudi v soboto delalo več kot 30 članov ZSČ Trbovlje v vlogi organov na strelišču.
Zmagal je Darko Kovač, SD Policist s 190 krogi, pred Blanko Janota, SD Policist s 189 krogi in Mitjo Vodopivcem SD Dušan Poženel, prav tako s 189 krogi.

Med člani ZSČ Trbovlje so se najbolj odrezali Bojan Šoper ml. s 185 krogi, Uroš Kovač s 182 krogi, Franci Ceferin s 181 krogi in Janez Šoper s 180 krogi.


Med ekipami je zmagala ekipa SD Policist v sestavi Kajzer, Janota in Kovač s 562 krogi.  Drugo mesto med ekipami je dosegla ekipa SK Maribor v sestavi Kostanjevec, Gomivnik, in Rems, s 547 krogi. Tretje mesto pa je zasedla ekipa ZSČ Trbovlje 1, v sestavi Kovač, Šoper in Dedić s 544 krogi.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem, gostom in pokroviteljem ter našim članom, saj brez podpore vseh naštetih, tekmovanja ne bi uspeli izvesti v takšnem obsegu.

Rezultati so objavljeni: DP-9.-10.-2021-pištola-posamezno-in-ekipno.pdf (zsctrbovlje.si).

Besedilo: Ervina Jarc

Foto: Janez Šoper