Do sedaj verjetno resnično ena najbolj atraktivnih predstavitev Slovenske vojske in policije na tradicionalni predstavitvi vojske in policije v športnem parku na Lipi v Štorah.

Vojaki so poleg osebne opreme in oborožitve pripeljali tudi vojaška vozila, ki so jih množično »okupirali« učenci osnovne šole in vrtca. Na vojaško taktični stezi so lahko preizkušali svoje gibalne sposobnosti. V vojašnicah to stezo namreč tudi sami uporabljajo za usposabljanje.

Za letošnje največje presenečenje smo poskrbeli organizatorji. Na predstavitvi je sodelovalo prvič tudi vojaško lovsko letalo Pilatus. S svojimi nizkimi preleti in akrobacijami je navduševal staro in mlado. Verjetno je marsikaterega otroka navdušil za morebitno življenjsko poklicno pot – pilota.

Vsekakor je veliko pozornost pritegnil vojaški helikopter, ki je pristal na sredi nogometnega igrišča.

Ravno tako se je naša policija predstavila s svojo osebno opremo, predstavitvijo službenih psov, motorjev in avtomobilov ter navduševala množico obiskovalcev. Letos se je prvič predstavila policijska konjenica s svojima lepotcema. Predstavitev vredna ogleda.

Na naše povabilo so je prijazno odzvalo medicinsko osebje iz Centra za krepitev zdravja, ki deluje v okviru ZD Celje in so predstavili svoje aktivnosti. Veseli pa smo bili tudi predstavitve domačega  prostovoljnega gasilskega društva iz Štor. Odlično uigrana ekipa in izjemno aktivno društvo.

Zahvaljujem se vodstvu in učencem osnovne šole Štore in Frankolovo ter vrtca, da so se v tako velikem številu udeležili te predstavitve v Štorah. Otroci so resnično najbolj hvaležni obiskovalci takšnih prireditev. Seveda gre zahvala vsem, ki so pri tej predstavitvi sodelovali. Predstavniki SV, policije, župan in zaposleni na občini ter seveda neutrudni člani veteranske in častniške organizacije Štore. Ponosni smo tudi na obisk našega predsednika Zveze slovenskih častnikov, generalmajorja dr. Alojza Šteinerja, ki je praktično vsako leto naš redni gost na teh predstavitvah in veliko stanovskih prijateljev sosednjih društev.

 

 

Besedilo in fotografije: Srečko Križanec, predsednik OZSČ in OZVVS Štore.