V športnem parku na Lipi se je Slovenska vojska in Policija tudi letos predstavila krajanom, šolarjem in vsem, ki so si prišli ogledati njihovo tehniko in osebno oborožitev. Takšne predstavitve v lokalnem okolju so čudovita priložnost za spoznavanje poklicev kot so vojak in policist.

Tako kot vsako leto, se je predstavitve udeležilo tudi letos veliko otrok iz osnovne šole in vrtca ter krajanov in stanovskih kolegov sosednjih občin. S svojim obiskom nas je počastil tudi generalni sekretar Zveze slovenskih častnikov in drugi prijatelji. Veseli smo bili tudi obiska našega župana in poveljnika vojašnice Franca Rozmana Staneta iz Celja.

Vsako leto se našemu vabilu prijazno pridružijo tudi sodelavke Centra za krepitev zdravja, ki deluje v  Zdravstvenem domu Celje. Prizadevne sestre so imele polne roke dela. Zahvaljujemo se vsem sodelujočim in vsem, ki so obiskali to predstavitev. Še posebno zahvalo namenjam vodstvu Osnovne šole Štore in prizadevnim učiteljicam in vzgojiteljicam, ki so v tako velikem številu pripeljale otroke. Posebno zahvalo namenjam predstavniku SV majorju Alenu Tkavcu za vsakoletno angažiranje in sodelovanje ter našim prizadevnim članom, ki poskrbijo tudi za pogostitev.

S to predstavitvijo naše Slovenske vojske in Policije smo v Štorah začeli s pripravami na 50. obletnico ustanovitve Teritorialne obrambe. Namreč, 20. novembra letos bo minilo natanko 50 let od ustanovitve. Na svojem strelišču za zračno puško želimo pripraviti tekmovanje takratnih pripadnikov TO, ki smo sedaj včlanjeni v častniško in veteransko organizacijo občine Štore.

This slideshow requires JavaScript.

Srečko Križanec: predsednik častniške in veteranske organizacije Štore