Slovenska vojska in Policija sta se že trinajstič predstavili v Športnem parku na Lipi. Tokrat zopet v spomladanskem času. Vojaki so predstavili svojo osebno opremo in oborožitev ter vojaška vozila. Predstavili so vojaško taktično stezo za otroke, na kateri so lahko otroci preizkušali svoje gibalne sposobnosti. Letos so dobili za opravljeno premagovanje ovir tudi pisne diplome. Razumljivo, da to stezo uporabljajo v vojašnicah tudi sami. SV je dober zaposlovalec zdravih, izobraženih in mladih ljudi. Takšne predstavitve v lokalnem okolju so čudovita priložnost za spoznavanje vojaškega poklica.

Tudi policija se na naše vabilo z veseljem pridruži vsako leto. Prav tako so tudi oni prikazali svojo opremo, ki je nujno potrebna za njihovo delovanje. Otroci so jo z zanimanjem občudovali.

Letos se je predstavitve udeležilo veliko obiskovalcev. Razveselili smo se vsakogar. Tudi na takšen način skrbimo za promocijo naše občine v slovenskem prostoru. Naklonjeno nam je bilo tudi vreme. Prizadevni delavci iz Doma na Lipi so pripeljali svoje oskrbovance. Letos se je že drugič predstavil tudi Center za krepitev zdravja, ki deluje v ZD Celje. Prizadevne sestre so imele polne roke dela.

Tako je bilo v dopoldanskem delu v Športnem parku na Lipi nadvse živahno. Popoldan je potekal nogometni turnir, na katerem je sodelovalo osem ekip. Domačini smo bili letos zmagovalci.

Zahvaljujem se vsem, ki so aktivno sodelovali na tej predstavitvi. Dokazali smo, da smo v Štorah odlični organizatorji in dobri gostitelji. Moja največja in iskrena zahvala pa je namenjena vodstvu Osnovne šole Štore, njihovim učiteljem in vzgojiteljicam vrtca, ki so pripeljali otroke v tako velikem številu. Naši otroci so resnično največji in najbolj hvaležni obiskovalci takšnih prireditev. Nasvidenje drugo leto na 14. srečanju Slovenske vojske in Policije na Lipi.

Besedilo in fotografije: Srečko Križanec