Člani veteranskega, častniškega in strelskega društva smo v občini Štore v juniju imeli zelo pestro dogajanje. Občinski praznik praznujemo 1. junija. Na predvečer praznika občina priredi izjemno lepo proslavo v kulturnem domu. Vsako leto se podelijo tudi občinska priznanja. Na predlog članov veteranske in borčevske organizacije, je Bronasti grb občine Štore prejel naš najstarejši član območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Janez Gradišnik. Letos bo dopolnil 90 let.

V okviru občinskega praznika smo tradicionalno organizirali tudi strelsko tekmovanje z zračno puško za naše krajane. Obnovljeno strelišče imamo v svojih društvenih prostorih. 

Pred praznikom ob dnevu državnosti je občina v Športnem parku na Lipi v Štorah pripravila bazar društev, ki aktivno delujemo v občini. Predstavili smo se kot vsako leto člani naših društev in ob odlični organizaciji med drugim proslavili tudi 28. rojstni dan naše lepe domovine.

Kakšno neverjetno naključje in hkrati velika promocija za naš kraj, namreč v tem času je skozi našo občino potekala kolesarska dirka. Štore z okolico si je lahko ogledalo na milijone ljudi. Lepšega darila si je težko predstavljati.

 

This slideshow requires JavaScript.

Srečko Križanec

Štore