Zgodovina strelskega športa v Štorah sega v trideseta leta prejšnjega stoletja, ravno tako kot nogomet. Obe športni dejavnosti sta bili zelo popularni in množično zastopani med vojnama in seveda še veliko bolj po drugi svetovni vojni.

O strelstvu v Štorah smo se v preteklosti v Štorskem občanu že precej razpisali. Tako je tradicija strelstva izjemno bogata, naša naloga pa je, da jo negujemo tudi naprej in jo prenašamo na mlajše rodove. Starejši občani vemo, da smo imeli nekoč strelišče za vojaško puško, pa potem MK- malokalibrsko puško in pištolo. Danes imamo obnovljeno avtomatsko strelišče za zračno puško in v njem društvene prostore člani častniške, veteranske, borčevske in strelske organizacije občine Štore.

Da se je vse to skupaj ohranilo in obnovilo, gre predvsem zahvala in zasluga marljivim članom. Nehvaležno je sicer naštevati poimensko, ker lahko koga nenamerno izpustiš in mu lahko narediš veliko krivico. Pa bom vseeno naredil izjemo: zakonca Mirko in Zvezdana Holcinger, Vlado Bogdanovič, Mihael Zdolšek, Marjan Dobovišek, Zdravko Govek, Janez Kadenšek, Stane Ivanšek, Branka Godicelj, Vesna Inkret, Zlata Romih, Metka Bobnič, Rudi Doberšek, Milan Vrbajac, Milan Žibert, Vili Dečman, Brane Moškotevc in moja malenkost smo tisti, ki ohranjamo strelstvo v Štorah.

Vsekakor pa imamo poseben privilegij in veliko srečo, da imamo veliko podporo v občini in županu Miranu Jurkošku.

Strelišče je odprto za vsakega, ki ima interes, željo in voljo, da se včlani med strelce in pridno trenira. Rezultati ne pridejo kar sami od sebe. Med nami imamo nekaj odličnih strelcev, ki posegajo na državnem nivoju na prva, druga in tretja mesta. Ime strelskega društva Kovinar Štore je poznano daleč naokoli. Na to smo upravičeno ponosni, saj s tem promoviramo tudi našo občino in društva.

Pri nas so včlanjeni tudi invalidi, ki jim je omogočen odličen trening. Oni pa se na tekmovanjih oddolžijo z vrhunskimi rezultati.

Članstvo v zadnjem času kar vztrajno narašča in očitno postaja strelstvo zopet zanimivo. Poleg Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske smo tudi člani zveze strelskih društev Koroško – Štajersko – Zasavske regije in seveda tekmujemo tudi v tej zvezi.

Lansko in letošnje leto nam je z epidemijo prekrižalo veliko načrtov. Obžalujemo, ker nam lani ni uspelo organizirati občinskega tekmovanja za vse starostne skupine krajanov. Pri treningih se zaradi covida 19 držimo vseh predpisanih omejitev in v upanju, da bo tudi tega enkrat konec, marljivo treniramo za čas, ko se bodo lahko pričela tekmovanja.

Predsednik OZSČ Štore

Srečko Križanec