Z mirno vestjo in z vso odgovornostjo, ki jo premorem trdim, da imamo v Sloveniji ogromno odličnih in izjemno pomembnih muzejev. Eden takšnih je Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki, drugi pa Park vojaške zgodovine Pivka. Po obdobju covida in s tem omejenega gibanja v državi, smo ponovno organizirali lep in nepozaben izlet. Oba omenjena muzeja smo obiskali člani domoljubnih organizacij ter člani strelskega društva Kovinar Štore.

Upoštevali smo večinsko željo naših članov, da tokrat obiščemo muzeja, ki prikazuje vojaško tehniko in tehniško zgodovino našega slovenskega naroda v borbi za svoj obstoj. Z mirno vestjo lahko trdim, da je naš narod v vsej svoji zgodovini pokazal svojo iznajdljivost, svoje znanje in svoj razum, ki nas je ohranjal do te mere, da smo preživeli vsa težka obdobja našega obstoja. To vse je dokazljivo v naših slovenskih muzejih, ki so resnično vredni ogleda.

Ogledali smo si tudi Pivko, ki je lepo, čisto in urejeno mesto. Tam smo imeli tudi okusno kosilo. Naš harmonikar Brane je poskrbel za glasbo in dobro voljo, Branka in Zlatka pa za odlično malico. Vzdušje članov je bilo enkratno. Odločeni smo, da se na izletu vidimo tudi naslednje leto.

Predsednik domoljubnih organizacij Štore

Srečko Križanec