Ob dnevu upora proti okupatorju so letošnjo prireditev pri planinske domu na Boču pripravili v občinski organizaciji Zveze borcev za vrednote narodno osvobodilnega boja Poljčane in občina Poljčane.

Na prireditvi, ob obeležju padlim za našo svobodo, se je zbrala množica ljudi, med njimi je bilo veliko mladih, ki so se udeležili rekreativnega pohoda na Boč ter skupina konjenikov. Vabilu se je odzval tudi pater Bogdan Knavs, ki je v bližnji kapelici maševal za padle partizane.

V ešalonu zastavonoš pa so bili predstavniki veteranskih organizacij iz občin Poljčane, Makole, Oplotnica, Slovenska Bistrica in Rogaška Slatina.

Med bogatim kulturnim programom so zbrane nagovorili dr. Petra Vrhovnik, županja občine Poljčane, o pomenu državnega praznika in aktualnem političnem času pa je govoril mag. Aleksander Jevšek, minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Zbrane je pozdravila tudi mag. Lučka Lazarev Šerbec, predsednica zveze društev generala Rudolfa Maistra.

Člani območnega združenja slovenskih častnikov Slovenska Bistrica so po prireditvi pripravili še tradicionalno srečanje članic in članov zveze slovenskih častnikov Vzhodno Štajerske regije. Med gosti so bili generalmajor dr. Alojz Šteiner, polkovnik Miran Fišer in podpolkovnik Andrej Škodič, poveljnik 670. Logističnega polka.

Slavnostni govornik je bil mag. Aleksander Jevšek, minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Zbrane je pozdravila tudi mag. Lučka Lazarev Šerbec, predsednica zveze društev generala Rudolfa Maistra.

Zastavonošam je poveljeval nadporočnik Aleš Klinar, član OZSČ Slovenska Bistrica.

Besedilo: Ladislav Steinbacher

Fotografije: Jelka Kropec