Območno združenje slovenskih častnikov Slovenska Bistrica je prvič skupaj z zaposlenimi v 670. logističnem polku organiziralo 19. decembra 2023 novoletni dogodek za otroke zaposlenih v Slovenski vojski v Slovenski Bistrici in Mariboru. K sodelovanju so povabili animacijsko skupino Fridina Mišnica in z združenimi močmi so izpeljali vesel, čaroben in zanimiv program za najmlajše.

Večnamenski prostor v vojašnici se je spremenil v pravljično dogodivščino. Dogodek sta začela škrat Hrastko in škratica Julka in razkrila sta nekaj škratovskih skrivnosti. Prisotne je z dobrimi željami nagovorila poveljnica 670. logističnega polka, podpolkovnica Mojca Lah.

Pravljičnost je zajela vse zbrane in prisotni otroci so uživali v pesmi in nastopu vojakinje Ane Mijatovič, ki je s svojim pevskim talentom dodala dogodku prav poseben pečat. Nasmejani obrazi otrok so si izbrali delavnice in skupaj z animatorji izdelovali novoletne okraske, voščilnice, poslikave…

Otroci so z nestrpnostjo pričakali prihod Dedka Mraza, ki je skupaj s škrati obdaril vse otroke.

Dogodek je odlično pripravila delovna skupina Anja Knap Rakuša, nadporočnica, Igor Klaneček, višji štabni vodnik, Ana Mijatovič, Rebeka Potočnik ter stotnika dr. Andrej Godec in Ladislav Steinbacher.

Nastop škrata Hrastka

 

Zanimivo delo otrok v konstrukcijski delavnici

 

Vrsta mladih deklet pred poslikavo obraza

 

Škrati in Božiček so razdelili kar 200 daril

 

Spominska fotografija za družinski album

 

Zadovoljni in nasmejani izvajalci programa

 

 

Besedilo Rebeka Potočnik in Ladislav Steinbacher

Fotografije Ladislav Steinbacher