V OZSČ Škofja Loka smo v petek 17. maja 2019 organizirali in izvedli strokovno ekskurzijo ter obiskali 430. MOD SV. K sodelovanju smo povabili tudi OZVVS Škofja Loka. Ob 9. uri dopoldan nas je v Luki Koper pričakala posadka večnamenske ladje Triglav.

Strokovno in z veseljem nam je VVOD Semolič predstavil ladjo ter nas popeljal in razkazal notranjost ladje, predstavil posadko, naloge in poslanstvo ladje. Z dobrimi vtisi smo se odpravili v Vojašnico slovenskih pomorščakov v Ankaran. Najprej so nam predstavili specialno opremo potapljačev ter njihove naloge. Po predstavitvi nas je sprejel poveljnik 430. MOD kapitan fregate Bogomir Tomažič, nam predstavil naloge, poslanstvo ter misije in vaje katerih se udeležujejo.

Po odlični predstavitvi enote smo se odpravili v vas Hrastovlje kjer smo si ogledali cerkev Sv. Trojice. Triladijsko cerkev je leta 1490 v celoti poslikal Janez iz Kastva s pomočniki, gre za najobsežnejši ohranjeni srednjeveški slikarski kompleks na Slovenskem, med drugim s prizori iz Stare zaveze (Geneze), dvanajstimi meseci in znamenitim Mrtvaškim plesom. Brez dobre malice pa tudi ne gre, okrepčali smo se v prijetni restavraciji na Vrhniki.

This slideshow requires JavaScript.