OZSČ Škofja Loka smo v soboto 29. avgusta 2020 na strelišču in vadbišču SV Crngrob, kljub omejitvam, ki jih narekuje COVID 19, tretje leto zapored organizirali in izvedli dogodek z mladino.

Uprava za obrambo Kranj in Skupina za promocijo zaposlovanja 1. brigade SV sta predstavila vojaški poklic ter ostale oblike sodelovanja s SV, različno opremo in orožje SV, na simulatorju streljanja pa so se mladi lahko učili veščin pravilnega streljanja. S predstavnico Rdečega križa Škofja Loka so mladi obnovili temeljne postopke oživljanja pri odraslih in otrocih, uporaba defibrilatorja ter nudenje drugih oblik prve pomoči. Na strelišču pa so se pomerili v streljanju na tarčo z air soft pištolo, puško in ostrostrelno puško. Dogajanje pa so nam popestrili še člani Društva za taktične igre ZSČ, ki so ravno tako izvajali svoje aktivnosti. Dogodka se je udeležilo 23 mladih iz Reteč in okolice starih med 17 in 25 let.

Ob tem se zahvaljujemo Upravi za obrambo Kranj, Skupini za promocijo zaposlovanja 1. BR SV in Rdečemu križu Škofja Loka za sodelovanje ter strokovno izvedbo nalog z željo po ponovnem sodelovanju.

Besedilo in fotografije: OZSČ Škofja Loka.