Člani OZSČ Škofja Loka smo tudi letos aktivno sodelovali pri tekmovanju v premagovanju ovir, ki je potekalo 9. junija na Godešiču pri Škofji Loki, pod imenom Kondorjev let. Skupaj s Slovensko vojsko smo poskrbeli za promocijo Zveze slovenskih častnikov ter vojaškega poklica.

Kondorjev let je v prvi vrsti zabava, timsko delo in druženje. V tekmovanju, v katerem je bilo potrebno premagati 35 naravnih preprek na progi dolgi 10,8 km za moške in 7,2 km za ženske, preko strmin, blata, potokov in raznovrstnih naravnih ovir kot so; jarki, prečkanje vode preko debla, spolzki tereni in podobno, je tekmovalo 39 ekip.

Trasa je potekala pod vasjo Godešič, kjer je t. i. Godeška loka, močvirnat svet, ki se razteza vse do reke Sore. Tek je na tem območju udeležencem ponudil čudovito naravo. To je bil tek po gozdnih stezicah Godeških lok in poteh ob reki Sori, prava rekreacija za dušo in telo. 

Ne glede nato, da je deževno vreme še otežilo premagovanje ovir, so vse ekipe, res da do kraja fizično izčrpane, razen manjših prask in zvinov, uspešno izvedle nalogo in v enournem garanju uspešno prišle do cilja. Ni pomembno kdo je zmagal. Pomembno je bilo ekipno premagovanje težav na progi in pomoč tovarišu, ko je že pošla sapa in je moral nekdo drug prevzeti breme naloge in jo izpolniti do kraja tako, da so sodniki na kontrolnih točkah potrdili pravilnost. Glede na izkazan interes za takšne aktivnosti, bomo člani OZSČ Škofja Loka tudi v prihodnje podpirali, soorganizirali ali organizirali takšne dogodke.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo in fotografije: OZSČ Škofja Loka