Leto 2016 nas je z organizacijo tradicionalnega, zdaj že 22., pohoda v počastitev Dneva državnosti pripeljalo v Občino Podvelka. Po nekaj premislekih smo se odločili, da se bodo aktivnosti pohoda in spremljajočih dogodkov odvijale na lovski koči LD Podvelka pri Klančniku in v njeni okolici.

Lovska koča Klančnik je na 877 m nadmorske višine, geološko spada vzhodno Pohorje k vzhodnim Alpam izjema pa je Rdeči Breg, ki je po strukturi del Kozjaka. Ime je koča dobila po mariborskem odvetniku Glančniku. Okoli leta 1880 je začel v njeni okolici zasajati eksotična drevesa, med drugim zeleno duglazijo pa cipreso, sitko, omoriko, kavkaško jelko, cemperin, japonski macesen in rumeni bor. Lovska koča LD Podvelka je vpisana v seznam naravne in kulturne dediščine in je postojanka na koroški planinski transverzali.

podvelka sedezDvanajstega maja smo se na sedežu Občine Podvelka zbrali (z leve) : Suzana Tacer predsednica Umetniškega društva Vila, Marija Hrastnik predsednica Vaške skupnosti Lehen, Milena Končnik predsednica Kulturno umetniškega društva Lehen, Franc Glazer član predsedstva Območnega združenja slovenskih častnikov občin Muta, Podvelka, Radlje ob Dravi, Ribnica na Pohorju in Vuzenica (v nadaljevanju OZSČ), Dušan Volmajer član predsedstva Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Zgornje dravske doline (v nadaljevanju OZVVS), Mirko Verčkovnik sekretar OZSČ, Slavko Prah starešina LD Podvelka, mag. Jože Marhl član predsedstva OZSČ, Anton Kovše župan Občine Podvelka in Miloš Pečoler predsednik OZSČ, ki je naredil to fotografijo.

 

22 pohod radlje 1 22 pohod radlje 1_1 22 pohod radlje 22 pohod radlje 4 22 pohod radlje 3 22 pohod radlje 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preberi več v priponki

FR22PohodZSČinZVVS25062016_1_s