V sredo, 29. novembra 2017, se je v Parku vojaške zgodovine v Pivki izvedel regijski posvet Zveze slovenskih častnikov Kraško-Notranjske (KNR) ter Južno-Primorske regije. Poleg najvišjih predstavnikov vseh treh kraško-notranjskih združenj slovenskih častnikov iz Pivke, Ilirske Bistrice in Sežane ter združenja slovenskih častnikov iz Kopra sta se posveta udeležila tudi generalmajor dr. Alojz Šteiner, predsednik ZSČ, in brigadir Martin Jugovec, generalni sekretar ZSČ. Gostitelj regijskega posveta je bilo OZSČ Pivka, posvet pa je vodil major Stančič Dejan, koordinator za Kraško-notranjsko regijo.

Po uvodnem nagovoru koordinatorja KNR in predsednika ZSČ, so predsedniki združenj predstavili organiziranost, stanje, dejavnosti in problematiko združenj v Pivki, Ilirski Bistrici, Sežani in Kopru. V nadaljevanju so bili s strani generalnega sekretarja ZSČ predstavljeni osnovni poudarki o zaključku načrtovanja sodelovanja s SV in način novega sofinanciranja združenj v letu 2018. Poleg navedenega so bile podane tudi kratke informacije in navodila o pripravah na volitve v ZSČ v letu 2018 ter o pripravi predlogov za priznanja ZSČ.

Posvet se je zaključil s svečano vročitvijo pohodne zastave Občinskemu združenju slovenskih častnikov Pivka, ki ga je s strani predsednika ZSČ, generalmajora dr. Alojz Šteinerja, sprejel podpolkovnik Gregor Ribnikar, predsednik Občinskega združenja slovenskih častnikov Pivka.

Besedilo in fotografije: OZSČ Pivka