Strelska ekipa OZSŠ Novo mesto, Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Šentjernej, Škocjan, Šmarješke Toplice, Straža, Žužemberk, v sestavi Anton Fortuna, Igor Povž in Simon Bobnar se je udeležila strelskega tekmovanja v streljanju z malokalibrsko puško. Tekmovanje za prehodni pokal Rudolfa Maistra tradicionalno organizira OZVVS Kamnik-Komenda. Tekmovanja se je udeležilo 56 strelcev, ki so zastopali 16 ekip. Kot običajno na tem tekmovanju so rezultati zmagovalcev skoraj idealni. Zmagala je ekipa SD Veteran Kamnik 1 z 299 krogi. Druga je bila ekipa OZVVS Kamnik Komenda z 298 krogi. Tretja je bila ekipa OZVVS Velenja z 293 krogi. Ekipa OZSČ Novo mesto je z 286 krogi zasedla sedmo mesto.

Prvih pet strelcev je doseglo vseh 100 krogov. Zmagovalec je bil Mirko Hajšek iz SD Veteran Kamnik 1, ki je imel šest zadetkov v čisti center. Sledili so mu na drugem in tretjem mestu Milan Hrovat OZVVS Velenje in Jaka Urankar iz SD Veteran Kamnik 2. Četrti je bil Pavle Serše iz SD Veteran Kamnik 1, peti pa Marjan Repič iz OZVVS Kamnik Komenda. Najboljši predstavnik OZSČ Novo mesto je bil Anton Fortuna na 11 mestu, čeprav je imel 98 krogov.

Udeležba na takšnem tekmovanju je izziv za vse sodelujoče, da dosežejo najboljše rezultate. Ni veliko tekmovanj, kjer si z 98 krogi šele enajsti, s 95 krogi enaindvajseti in s 93 krogi 32. so pa to odlične priprave na nadaljnja tekmovanja, ki bodo sledila v letošnjem letu.

dilo: Vasko Maraš