Območno združenje slovenskih častnikov občin Novo mesto, Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Straža, Šentjernej, Škocjan, Šmarješke Toplice in Žužemberk je organiziralo tradicionalno tekmo v streljanju z zračno puško. Tekma je potekala 19. junija na strelišču Strelskega društva Gorjanci. Tekmovalo je devet ekip iz veteranskih in domoljubnih organizacij iz Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Tekmovalci so streljali v dveh serijah po dvajset strelov. Najboljša ekipa je bila iz Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Dolenjske s 524 krogi.

Ekipa Območnega združenja slovenskih častnikov Novo mesto je imela enako številko krogov, a eden krog manj v drugi seriji. Tretja je bila ekipa OZVVS Trebnje s 518 krogi. Sledile so ekipe ZB za vrednote NOB Novo mesto s 511 krogi, PVD Sever Dolenjske in Bele krajine s 496 krogi. Šesta je bila ekipa OZVVS Bela krajina s 415 krogi. Sledila sta ekipi Društva vojnih invalidov Dolenjskega, Posavja in Bele krajine s 407 krogi in ekipa OZSČ Bela krajina s 386 krogi. Sledila je nepopolna ekipa ZSČ Brežice z 226 krogi.

Najboljši posameznik je bil Gregor Ilc iz OZVVS Dolenjske s 182 krogi. Sledila sta Anton Fortuna s 177 krogi, iz OZSČ Novo mesto in Mirko Bele iz OZVVS Dolenjske.

Sledilo je prijetno druženje ter dogovor, da se zopet vidimo v decembru, ko bo tekmo organiziral PVD Sever Dolenjske in Bele krajine.

Glavni sodnik posreduje osnovne informacije za izvedbo tekmovanja.

Prva izmena na strelski črti.

Pokali in medalje čakajo na najboljše.

Ekipa OZVVS je osvojila 3. mesto.

Ekipa OZSČ Novo mesto je osvojila 1. mesto.

Drugo mesto je osvojil Anton Fortuna.

Kakšni so rezultati za ekipo in zame?

Besedilo: V. Maraš

Fotografije: D. Sikošek