Strelska ekipa Območnega združenja slovenskih častnikov Novo mesto, Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Straža, Šentjernej, Škocjan, Šmarješke Toplice in Žužemberk, v sestavi Igor Povž, Marko Grošič in Roman Dobelšek, se je v soboto 30. 9. udeležila strelskega tekmovanja Rex Zero. Slednje že tradicionalno organizira ZSČ Brežice, na strelišču lovske družine Globoko. Izvedeni sta bili dve tekmi. Prva tekma je bila izvedena s pištolami podjetja Arex. Slednje za izvedbo tekmovanja že vrsto let posodi svoje pištole. V drugi tekmi so tekmovalci streljali s svojimi osebnimi pištolami.

Skupno je sodelovalo 10 ekip v streljanju s pištolo Rex. Najboljša je bila ekipa 15. polka vojaškega letalstva z 232 krogi, sledili sta ekipi Povratek odpisanih iz Šoštanja z 226 krogov in OZSČ Laško s 197 krogi. Ekipa OZSČ Novo mesto je zasedla peto mesto s 184 krogi. Najboljši posameznik je bil Milan Sekulič s 84 krogi, ekipa Povratek odpisanih. Drugi je bil 82 krogi Nejc Zorko iz OZSČ Kočevje. Tretji je bil, z 81 krogi, Aleš Lešnjak iz 15. polka vojaškega letalstva. Najboljša strelka je bila Simona Lesjak z 80 krogi, sledili sta Zorica Sekulič z 67 in Danijela Radičevič z 61 krogi.

V tekmi z lastno pištolo, kjer se je tekmovalo samo posamično, je zmagal Marko Grošič iz OZSČ Novo mesto z 91 krogi. Sledila sta Alojz Škorjanc iz OZSČ Laško z 90 krogi in Anton Tkalec iz ZSČ Brežice z 90 krogi. Med udeleženkami je bila najboljša Zorica Sekulič, Povratek odpisanih, s 87 krogi. Sledili sta Simona Lesar z 78, 15. polk VL in Danijela Radičevič, OZSČ Pivka, z 69 krogi. Skupno je tekme udeležilo 39 strelcev in 7 strelk.

Po končanem tekmovanju je sledilo prijetno druženje ob dobrem kosilu.

Otvoritev tekme

Ekipa OZSČ Novo mesto1

Njaboljši posamezniki_lastna pištola

Najboljše posameznice s pištolo REX

Tarča najbooljšega posameznika Marka Grošiča.

Okrepčilo po tekmi.

Besedilo: Vasko Maraš

Fotografije: Roman Dobelšek