V soboto 2. oktobra sta potekali dve strelski tekmi, ki sta jih organizirali občinski združenji slovenskih častnikov Krško in Brežice. Ekipi OZSČ Novo mesto, Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Šentjernej, Škocjan, Šmarješke Toplice, Straža in Žužemberk sta se udeležili obeh tekem.

V Krškem je bilo izvedeno streljanje s pištolo na 15 metrov in avtomatsko puško na 50 metrov. Naša ekipa v sestavi Povž Igor, Jure Pogačnik Ajdič, Marko Grošič je osvojila 1. mesto. Dosegli so 506 krogov od možnih 600. Druga je bila ekipa OZSČ Krško 1 s 502 krogoma. Tretje mesto je zasedla ekipa DPS Senovo 1 s 501 krogom. Najboljši posameznik je bil Jure Pogačnik Ajdič, ki je dosegel 177 točk od 200 možnih. Drugi je bil Igor Bohorč s 176 krogi, tretji pa Zvonko Marinič s 172 krogi.

Rezultati po posameznih disciplinah so bili naslednji. Pri streljanju s pištolo je bil prvi Igor Bohorč, drugi je bil Marko Goršič in tretji Jure Pogačnik Ajdič. Pri streljanju s puško je bil najboljši Klemen Bohorč, drugi je bil Zvonko Marinič in tretji Branko Geč.

V Globokem pri Brežicah je bila izvedena tekma v streljanju s pištolo Rex Zero 1 na razdaljo 25 metrov. Pištola je produkt slovenskega oziroma dolenjskega znanja, saj jo izdelujejo v podjetju Arex iz Šentjerneja. Ekipa v sestavi Vasko Maraš, Roman Dobelšek in Franc Konček je s 117 točkami zasedla zlato mesto na sredini med 12 ekipami. Med posamezniki je zmagal Ivan Štos s 93 krogi, drugi je bil Jože Deržič z 81 krogi in tretji Nejc Zorko z 80 krogi. Najboljša ekipa je bila OZSČ Brežice z 220 krogi, druga je bila ekipa OZSČ Laško 2 s 184 krogi in tretja ekipa OZSČ Brežice 1 s 178 krogi.

Kljub višji povprečni starosti udeležencev so rezultati pokazali, da smo člani združenj še vedno operativni, ko zadeva strelske uspehe.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo: Vasilije Maraš

Fotografije OZSČ Novo mesto in OZSČ Krško