23. oktobra je na strelišču Mlake potekalo tekmovanje preciznem streljanju za posameznike. Letošnje »Srečanje strelcev Zveze slovenskih častnikov 2021« je potekalo pod okriljem Amaterske Strelske Zveze Društev Slovenije, v organizaciji strelskih društev SČK in SK Livade ter OZSČ Ljubljana. Izvedeno je bilo osem različnih tekem. Dve tekmi v streljanju z ostrostrelsko puško na 100 in 300 metov, dve tekmi s puško ter dve tekmi z malokalibrsko puško, z optiko in odprtim merkom. Dve tekmi pa sta bili izvedeni s pištolo oz, revolverjem.

Vipavska dolina tudi letos ni razočarala oziroma je potrdila sloves. Burja je strelce skoraj odnesla, a ni odnesla zelo dobrih rezultatov. Iz OZSČ Novo mesto so se tekmovanja udeležili 3 strelci. Slednji so uspešno premagali veter in s tekmovanja odnesli štiri medalje

V disciplini »Vojaška puška standard 100 m« je s svojo švicarsko Schmidt Rubin K31 puško srebrno medaljo osvojil Igor Povž. Ustrelil je 134 od 150 točk.

V disciplini »Malokalibrska puška 50 m odprti merki« je srebrno medaljo osvojil Jure Pogačnik Ajdič, (114 od 150 točk), bronasto medaljo pa Igor Povž (105 od 150 točk).

V disciplini »Pištola precizno 25 m« je zlato medaljo osvojil Jure Pogačnik Ajdič z rezultatom 142 od 150 točk.

Besedilo: Vasilije Maraš

Fotografiji: Jure Pogačnik Ajdič