Člani OZSČ Murska Sobota, smo v zadnjem tednu bili kar na 5 prireditvah v Pomurju.

V četrtek, 17. oktobra ob 17.00, smo se udeležili otvoritve obnovljenega spomenika padlim slovenskim učiteljem v drugi svetovni vojni.

Istega dne ob 18. uri pa je potekala slovesnost v gledališču Park v Murski Soboti, ob spominskem dnevu Mestne občine Murska Sobota (17. oktober je pred osamosvojitvijo bil občinski praznik občine Murska Sobota). Slavnostni govornik je bil minister za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jernej Pikalo.

Spomenik padlim učiteljem

V nedeljo 20. oktobra ob 11. uri smo se udeležili prireditve na mejnem prehodu Petišovci, kjer je potekalo odkritje obnovljenega pomnika branilcem mostu med osamosvojitveno vojno. Prireditve so organizirali OZVVS, OZSČ in PVD Sever iz Lendave.

Istega dne ob 13. uri pa je potekala pri domu borcev in mladine na Vaneči tradicionalna slovesnost v spomin na padle borce NOB (že 23. po vrsti), ki jo je organiziralo Združenje borcev za ohranjanje vrednot NOB skupaj z MO Murska Sobota in občino Puconci. Slavnostni govornik je bil predsednik vlade RS g. Marjan Šarec.

Vaneča 2019

Danes, v četrtek 23. oktobra, pa je potekala krajša slovesnost ob dnevu suverenosti v Vrtu spominov in tovarištva v Petanjcih, kjer sta predsednik ZVVS, g. Ladislav Lipič, in predsednik PVD Sever, Dr. Tomaž Čas, posadila spominsko drevo. Prireditev je organizirala fundacija Dr. Šiftarja.

Besedilo in fotografiji: Stanislav Gorčan.