Na pobudo OZSČ Mislinjske doline ter na podlagi načrta sodelovanja med SV in ZS, je bil dne 13. 9. 2017 izveden polet s helikopterjem SV na območju Koroške.  Načrtovan je bil s ciljem ogleda območja Koroške iz zraka in seznanitve s specifičnostjo terena v primeru vojaških delovanj kakor tudi za potrebe izvajanja zaščitno-reševalnih ukrepov.

S helikopterjem SV, znamke Cougar AS 532, ki ga je pilotiral naš rojak s Koroške pilot SV,  Matej Hribernik, smo poleteli z letališča v Mislinjski dobravi. Leteli smo nad območjem Mislinjske in Mežiške doline, preko Črne, Velenja, Paškega Kozjaka, Rogle in po obronkih Pohorja, nazaj na letališče.

Poleg članov OZSČ so se poleta udeležili tudi predstavniki občin Slovenj Gradec in Mislinja z županoma g. Andrejem Časom in g. Bojanom Borovnikom.

Udeleženci poleta smo bili posebej  zadovoljni in navdušeni, saj je bila to enkratna priložnost za seznanitev z reliefom, pogozdenostjo, naselitvijo, vodami in prometno infrastrukturo pokrajine iz zraka, kar je bilo za vsakega posameznika prav posebno doživetje.

Pristojnim v SV se zahvaljujemo za odobritev poleta. Izvajalcem poleta, pripadnikom enote letalstva SV, pa za prijazen in profesionalen odnos do udeležencev ter za strokovno, varno in zanimivo izvedeno aktivnost.

Besedilo:  Konrad JAVORNIK

Fotografije:  Konrad JAVORNIK in Janko ČAS

This slideshow requires JavaScript.