Dne 29. januarja 2019 smo v Območnem združenju slovenskih častnikov Mislinjske doline, pod pokroviteljstvom Mestne občine Slovenj Gradec, organizirali tradicionalno srečanje pripadnikov Slovenske vojske z združenji ZSČ na Koroškem, predstavniki občine in posamezniki, ki na Koroškem opravljajo različne dolžnosti s področja obrambe, zaščite in reševanja. Srečanje smo izkoristili za posvet prisotnih na temo  »Civilno- vojaško sodelovanje«.

Na posvetu smo poleg novega  župana Mestne občine Tilna KLUGLERJA sodelovali:

  • predstavniki SV na čelu s poveljnikom 72. BR SV iz Maribora, polkovnikom Petrom ZAKRAJŠKOM in poveljnikom 20. PEHP iz  Celja, podpolkovnikom  Gregorjem HAFNERJEM.
  • predstavniki ZSČ: brigadir Alojz JEHART, predstavniki območnih in občinskih združenj ter predsednik združenja Vezist, in
  • predstavniki ustanov civilne obrambe in gasilcev na Koroškem.

 

 

Na posvetu smo se dogovarjali o možnostih sodelovanja ter izvajanja skupnih aktivnosti na področju obrambe, zaščite in reševanja. Predstavniki ZSČ smo pripadnike SV zaprosili za podporo in pomoč pri izvajanju našega programa aktivnosti. Predstavniki SV pa so posebej izrazili željo za naš prispevek v promociji SV in pri pridobivanju kadra za zaposlitev v SV. Vsi prisotni pa smo ugotavljali razloge ter iskali rešitve za povečanje domoljubja, vzgoje mladih s tega področja in pozitivnega odnosa na področju spoštovanja domovinskih vrednot in odnosa do obrambnih struktur.

 

 

V nadaljevanju smo skupaj s pripadniki SV obiskali še Koroški pokrajinski muzej. Za zaključek srečanja pa nas je predstavnik Mestne občine Slovenj Gradec, g. Vinko VRČKOVNIK, povabil na skupno zakusko, kjer smo srečanje nadaljevali  s koristnimi razgovori in v prijetnem vzdušju.

 

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo: Konrad JAVORNIK in fotografije: Janko KOLAR.