Dne 17. 6. 2017 smo člani OZSČ Mislinjske doline v okviru vojaško-strokovnega usposabljanja izvedli orientacijski pohod in usposabljanje na tremo “Izvajanje prve pomoči na pohodih”.

Sam  pohod  je bil  izveden  z Legna do kmetije Lešnik.  Med  pohodom  smo  obiskali našega  dolgoletnega  člana  g. Antona Strmčnika, ki nam je pokazal in predstavil svojo  kovaško delavnico.  Strmčnik je namreč dolga leta opravljal obrtno dejavnost kovaštva in bil poznan kot priznani kovaški mojster. To dejavnost in samo kovaško delavnico pa je ohranil vse do danes.

Usposabljanje  sta  izvedla  pripadnika SV iz enote zdravstvene službe 72. BR SV, ga. Marjetka  Voda in  g. Maks Kocbek. Skozi predavanje in predvsem v praktičnem delu smo prisotni obnovili dosedanja znanja in pridobili nova na področju nudenja prve pomoči pri poškodbah, posebno z zanimanje pa smo spremljali in tudi sami praktično preizkusili uporabo defibrilatorja in same postopke oživljanja.

Pohod smo zaključili na Turistični kmetiji Lešnik v Golavabuki. Tu smo si najprej ogledali prirejenost  kmetije v turistične namene, naše druženje pa končali z malico in napitki značilnimi

za njihovo turistično ponudbo, kot ekološko turistične kmetije.

Besedilo: Konrad Javornik

Fotografije: Konrad Javornik in Frančišek Zavašnik

 

This slideshow requires JavaScript.