V nedeljo 14. januarja je v Dražgošah potekala 61. prireditev “Po stezah partizanske Jelovice – Dražgoše 2018 “, ob 76. obletnici dražgoške bitke, na kateri se je zbralo več tisoč ljudi.

V soboto pa se je na 39. pohod s Pasje ravni v Dražgoše podalo 308 pohodnikov in na 19. Pohod iz Železnikov prek Ratitovca 108 pohodnikov, med njimi so bili tudi člani OZ SČ Mislinjske doline.

Zbrane na prireditvi je tokrat nagovorila igralka in aktivistka Lara Jankovič. Med drugim je poudarila, da se ob tem s ponosom spomnimo, da je bil to čas, ko se je mali narod silovito uprl na videz nepremagljivemu, a nedvomno številčnejšemu in bolje opremljenemu sovražniku in njegovi ideji uničenja našega naroda. Izrekla je slavo vsem, ki so se neustrašno borili, trpeli in umrli za našo boljšo prihodnost. Ob tem je kot nedopustno označila potvarjanje zgodovine in teptanje NOB ter vse, ki delajo razdor med narodom, širijo sovraštvo in nestrpnost.

Na letošnji prireditvi je bilo med več tisoč udeleženci tudi veliko število visokih predstavnikov države ter drugih predstavnikov javnega in političnega življenja. K spomeniku padlim v Dražgošah je venec položili predsednik republike Borut Pahor in številne delegacije ZZB NOB.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo in fotografije: Vojko PISAR