V soboto 5. januarja 2019, smo se člani OZSČ Mislinjske doline in  praporščak s praporom udeležili spominske slovesnosti pri Treh žebljih na Osankarici, ob 76. obletnici zadnjega boja Pohorskega bataljona.

Prireditve smo se udeležili skupaj s člani Občinskega odbora ZB za vrednote NOB Mislinja in predstavniki Občine Mislinja.

Tudi letošnje prireditve se je udeležilo okoli 1500 pohodnikov ter številni visoki predstavniki države, med njimi Predsednik Republike Slovenije Borut PAHOR ter drugi predstavniki javnega in političnega življenja. Prireditev skupaj gosti šest občin, Mestna občina Maribor ter občine Ruše, Zreče, Oplotnica, Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica.

Slavnostni govornik je bil predsednik državnega zbora Dejan ŽIDAN, ki je posvaril pred nevarnostjo populizma. Me drugim pa je  poudaril;

»da ima že nekaj časa občutek, da se z raznih političnih odrov vidi le zabavljaštvo in trepljanje po ramenih, kot da je dovolj, da govorci le potrdijo prepričanja ljudi, da si želijo istih stvari, da navijajo za isto ekipo«.

Tak odnos po njegovem mnenju pomeni, da se možnosti resničnega političnega delovanja in spremembe za skupno dobro vseh, odmikajo.

Med potjo proti domu, smo si še ogledali Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordungav Vitanju.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo: Konrad JAVORNIK.

Fotografije: Boris GOLJAT in Mirko TOVŠAK.