Dne 22. 9. 2022 smo v Območnem združenju Mislinjske doline v sodelovanju z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Mislinjske doline,  organizirali dejavnost  s področja spominsko domoljubne ter  športno rekreativne in družabne  dejavnosti.

Izkoristili smo lepo urejeno  kolesarsko stezo po Mislinjski dolini in organizirali  aktivnost, ki smo jo poimenovali »kolesarjenje med spominskimi obeležji vojne iz leta 1991«. Zbrali smo se pred spominskim parkom v Šmartnem  in s krajšimi postanki odkolesarili, da spominskega obeležja v Mislinji.  Pri  spominskih obeležjih smo se spomnili dogodkov iz vojne leta 1991 in se  poklonili žrtvam te vojne.

Prav tako smo izpolnili načrtovano sodelovanje s sorodnimi organizacijami in lokalnimi skupnostmi.  V  Mislinji se nam je pridružila tudi  predstavnica Občine Mislinja.

Pri vračanju smo kolesarili  skozi Dovže, kjer smo se zaustavili v objektu Športnega društva Dovže.  Ob skupni malici smo se zadržali še na krajšem  družabnem srečanju.

Tovrstno dejavnost smo izvedli drugič. Ugotavljamo da se število udeležencev  povečuje. Prav tako udeleženci kažejo zadovoljstvo in navdušenje nad dejavnostjo.  Zato smo sklenili, da podobna aktivnost postane tradicionalna in jo bomo izvajali tudi v bodoče.

 

Besedilo :   Konrad  JAVORNIK

Fotografije:  Gorazd JEROMEL, Igor  BREZOVNIK